Грижа за косата през зимата. Как да се грижите за косата, докато сте на ски почивка?

Най-вредният сезон за косата е студената зима. Ниските температури, студът, вятърът и голямата влажност – всичко това повлиява и така косата е по-податлива на увреждане. Но ако обичаме зимните вечери вкъщи, не е толкова лоша ситуация. Какво обаче, ако искаме да сме активни през зимата? Трябва ли да се откажем от пътуването за ски само за да не увредим косата си? Как да се грижим за нея по време на зимата?

Грижата за косата през зимните почивки е много различна от стандартните методи, които се прилагат за подхранване. Нека Ви представим няколко основни правила за предпазване на косата, когато се включвате в зимни спортове, които ще я защитят от механични увреждания и такива свързани с неблагоприятни условия на наклона. Тези правила си струва да се запомнят, така че да успеете да защитите косата си.

1. Изберете подходяща прическа за наклон!

Докато карате ски не е нужно да имате идеални къдрици, които да падат на раменете. Имате дебела шапка или каска върху главата, така че косата може да се среши както Ви е удобно. Най-добре ще бъде цялата коса да се скрие под шапката или каската, защото по този начин ще избегнете механични увреждания и ще отделите косата от вредните фактори (например, вятър, сняг, студ, слънце). Страхотна прическа за наклона на пистата е плитка или френски кок, които ще захванат косата здраво. Поставете я под яке или памучен шал.

2. Нанесете защитни силикони върху косата!

В ежедневието избягваме силиконите в продуктите за коса, защото могат значително да утежнят кичурите. Колкото и да действа при ежедневната грижа за косата, по време на зимните спортове косата е заплашена от изстръгване (например, под шапката), прищипване, заплитане, дърпане и т.н. Тя се нуждае от защитен слой серум със силикони. Опитайте продукт със лек силикон, който няма да омазни косата, а ще гарантира гладкост и защита срещу увреждания.

3. За измиване на косата използвайте шампоани с нежна формула!

По време на физическа активност от скалпа се отделя пот и косата се омазнява много по-бързо. В края на всеки ден, когато свалите шапката, виждате сплескана и мазна коса, която се нуждае от измиване. През зимните празници трябва да я измивате по-често, така че използвайте продукти, които не разрушават всички подхранващи съставки.

4. Овлажнете косата с маска или балсам!

Много често мазната коса е и суха заради вятър, студ и слънчевото отражение от снега, така тя се нуждае от подходяща грижа. Отнесете се с внимание към подхранването и хидратирането на утежнената коса. Вечер, след дълъг ден на пистата, нанесете овлажняваща маска, балсам или масло, но оставете продукта върху косата за малко повече време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *