Грижа за косата след зимата – проблем и решение

Всеизвестно е, че студените зимни месеци са страхотно тегло за грижата за косата. Не е нужно да имате специални познания по темата, за да знаете, че всяка жена забелязва отслабване на косата след зимата. Преди да поздравите пролетта, трябва да отделите малко повече време на грижата за коса. Нека Ви представим най-често срещаните проблеми, с които трябва да се справяме след зимата, и възможните решения за тях.

Мазна коса и отслабване на косата

Студеният вятър кара дори най-големите противници на шапки да носят такива. За съжаление, колебанието в температурата и претоплената кожа под дадена материята може да предизвика проблеми с мастните жлези, от които изтича излишно количество себум. Мазната и слаба коса се нуждае от подхранване. Нормализирането на мастните жлези отнема време и може да се подпомогне със скрабове за скалпа (например, домашно направен със захар). Трябва да ограничите измиването на косата, защото по-честото измиване може да раздразни нормалната работа на мастните жлези.

Цъфтящи краища

Краищата на косата след зимата обикновено са в ужасна форма, главно заради механичните увреждания (шалове, якета, шапки). Кутикулите на космите се отварят и ефектът е цъфтящи краища, които са много чупливи. Най-мъдрото решение, особено за много увредени краища, е посещението на фризьор и подстригването. Състоянието на краищата може да се подобри от подходяща грижа за косата, която съвпада с нуждите й. Струва си да се опита козметика със серамиди, които увеличават твърдостта на клетките, а може да опитате и силно концентрирани маски за коса, които подхранват.

Увеличено опадане на коса

Влошаването на процеса по опадане на коса след зимата е естествено, заради което изглежда, че през пролетта губим по-големи количества коса. Сезонната смяна на коса е процес, който обикновено отнема няколко седмици. Не бива да се притеснявате, защото опадането на коса ще спре скоро след това. Най-важно е да не се паникьосвате и да изчакате. Може да обогатите диетата си след зимата, която по време на по-студените месеци е бедна и монотонна. Осигуряване на тялото с нутриенти ще подсили, регенерира и подхрани косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *