Как да използвате сешоар, за да не увредите косата?

Публично се дискутира колко вреден може да бъде сешоарът за косата, въпреки че не е изцяло демонизиран като метод за изсушаване. Няма съмнение, че, ако можем, е добре косата да изсъхва по естествен начин, без помощта на топъл въздух. В случай, когато нямаме друг избор и сешоарът е единственият начин, може да се използва. Струва си да се знае как да се използва сешоар, така че да не уврежда косата.

1. Преди сешоар използвайте кърпа, за да подсушите косата

Колкото по-малко вода има в косата, толкова по-кратко ще трябва да я сушите. Съответно това ще доведе до много по-нисък риск от увреждане на косата с висока температура и сух въздух. Така че, преди да се пресегнете към сешоара, попийте излишната вода с кърпа, която абсорбира водата добре, памучна тениска или хартиени кърпи за ръце.

2. Сресвайте косата преди сушене

Никога не трябва да сушите косата преди да сте я сресали. Въпреки това, за сресване е необходимо да имате подходящите аксесоари. Не сресвайте мокра коса с четка. Много по-добър вариант ще бъде гребен с широки зъбци направен от дърво или друг естествен и фин материал.

3. Изсушавайте със студен или не много топъл въздух

Най-важното при използването на сешоар е ограничението на количеството въздух. Ако сушите косата си, тогава най-добре е да го направите със студен или топъл въздух. Избягвайте високите температури, защото това може да увреди косата. Запомнете, че сешоарът трябва да се държи на определено разстояние от косата.

4. Предпазвайте косата със защитни продукти

Използването на подходяща козметика по време на сушене на косата е изключително важно, защото това ще позволи косата да бъде предпазена от топъл въздух. В магазините може да откриете продукти, които гарантират термална защита чрез създаването на предпазен слой върху косата. Най-полезна е за краищата, така че горещият въздух да не ги изсушава и да не се получават цъфтящи краища.

5. Сушете косата по посока на растежа

Еднакво важно е да сушите косата правилно. Ако искате да избегнете увреждане и кутикулите да не се отварят, тогава изсушавайте кичурите според посоката им на растеж, т.е. от корените към краищата. Сушете косата близо до скалпа и позволете на краищата да изсъхнат сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *