Как да се грижите за мазна, смесена кожа и кожа с акне?

Не е толкова просто, колкото изглежда. Мазната, смесена кожа и кожата с акне са много трудни за поддържане: те са мазни, склонни към раздразнения, а повечето проблеми са обусловени от хормоните. Какъв е най-добрият начин да се грижим за тези типове кожа?

Много важно значение тук има козметиката за почистване, овлажняване и ексфолиране. Правилният избор на такава козметика е труден, защото трябва да отговори на нуждите на кожата. Най-добрите продукти премахват излишния себум, разтварят грима, предпазват естественото pH и овлажняват. Ако наистина се нуждаем от такава грижа, тогава трябва да си осигурим фармацевтични продукти. Едни от най-ефективните са Cetaphil и Physiogel. Много задоволяващи ефекти имат също и билковите отвари, но трябва да ги комбинираме с друг тип козметика за кожата. За дълбоко почистване на лицето има много ефективни звукови четки, които ще премахнат мътрвите клетки, черните точки и бактериите от повърхността на лицето.

Мазната, смесена кожа и кожата с акне много често трябва да се справя с черни точки. Ако искате да се отървете от тях веднъж завинаги, тогава използвайте плодови киселини. Процедурата по ексфолиране е необходимо да се извършва от професионален козметик. Обикновено е нужно да посетите салон за красота няколко пъти за пълна процедура. След приключване на курса, кожата има нужда от регенериране. Тогава ще е нужно да използвате овлажняващи и успокояващи продукти, като плодови маски за лице или серум със слуз от охлюви.

При грижата за мазна, смесена кожа и кожа с акне е необходимо систематично овлажняване. Не трябва да се притеснявате, че хидратиращите съставки ще влошат състоянието на мазната кожа. Напротив, това може да регулира работата на мастните жлези и да минимизира освобождаването на себум. Разбира се, трябва да внимавате с някои съставки, които се съдържат в козметиката, защото могат да причинят раздразнения, сухота, да запушат порите и да се образуват черни точки. Трябва да избягвате: масла, парабени, глицерин, алкохол и парафин.

С несъвършенствата може да се борите точка по точка. Ще Ви е нужен антибактериален коректор или нанесена върху определена част маска за лице. Въпреки това, най-важното е да не стискате пъпките, черните точки и всички други точки. Докато премахваме несъвършенствата, можем да влошим състоянието на кожата, което да доведе до възпаления и да остави белег. Ако със сигурност искате да се отървете от черни точки, тогава отидете на дерматолог. Лекарят ще предпише правилни медикаменти за кожата и за нейната грижа. Или отидете на козметик, който ще се погрижи за лицето Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *