Как да се сдобиете с красива усмивка и супер бели зъби?

Прекрасни бели зъби, красива усмивка. Звучи като мечта. Белите прави зъби допринасят за самочувствието и карат хората да се чувстват по-привлекателни. Ще споделим с вас няколко съвета за по-бели зъби и ще ви кажем дали всеки може да има безупречна бяла усмивка!

Първо, нека да подчертаем няколко ключови фактора. Цветът на зъбът не зависи само от хигиената. Той се определя от гените и плътността на емайла: колкото по-тънък е, толкова по-тъмен изглежда зъбът. Бялото не е единственият цвят на зъбите, защото някои имат нюанси на сиво, синьо или жълто. Ето защо понякога не можем да постигнем мечтаната белота въпреки усилията. Цветът не трябва да е единственото нещо, върху което да се фокусираме. Поддържането на зъбите здрави и прави е още по-важно. Дори най-белите зъби не биха изглеждали красиво, ако не се грижим за тях.

Как да се сдобием с по-бели зъби?

Храната, която приемаме е наш избор и за щастие можем да направим някои промени, за да имаме по-бели зъби. Кафето и чаят оставят петна, точно както цигарите (който влияят на цялото тяло). Добре е да ги откажете и да намалите тъмните напитки. Първите ефекти са видими след няколко седмици!

Какво да направите след това?

Посетете зъболекаря, за да премахнете плаката. Има няколко процедури, измежду които да изберете и експертите ще ви кажат кое действа най-добре: излющване или шлайфане? И двете карат зъбите мигновено да изглеждат по-добре.

Домашни начини за сдобиване с по-бели зъби. Ефективни ли са?

Домашните процедури дават прекрасни резултати само след няколко дни. Събрахме най-популярните.

  • Добавяне на малко сода за хляб към пастата за зъби.
  • Четкане с активен въглен и кокосово масло. Можете да го правите всеки ден.

Тези начини са евтини и лесни. Все пак те могат да са неподходящи за чувствителни зъби, причинявайки прекалена чувствителност и увреждане на емайла. В подобен случай трябва да посетите зъболекар.

Трябва да си изградите тези навици и да използвате процедурите, за да се насладите на прекрасна усмивка и бели зъби!

Първо, помнете да четкате зъбите обстойно и редовно, най-добре след всяко хранене. Помислете за взимане на паста, която е обогатена с активен въглен, защото тя има избелващ ефект и може да изсветли зъбите с няколко тона. Трябва да сте търпеливи и да не се отказвате – това е ключът към успеха. Усмивката ви със сигурност ще стане прекрасна!