Как да се справите с цъфтящите краища?

Подстригването на цъфтящите краища не е единственят начин да се отървете от тях. Има различни и по-лесни методи за подобряване на състоянието на кичурите. Най-важното е, че всички те са много прости и възможни за изпълнение на момента.

Използвайте гребен с широки зъбци. Четката за коса с плътни косъмчета или гребени с плътно поставени зъбци могат да бъдат вредни за косата и резултатът да е заплитане, наелектризиране и цъфтящи краища. Въпреки това, гребенът с широки зъбци много старателно сресва кичурите и разнася балсама и други продукти по тях. Използването на такъв гребен предпазва от изтощаване на косата, чупливост и опадане на коса.

Топлият въздух е вреден за краищата на косата. Говорим за изправянето, сушенето със сешоар и къдренето, тези процедури, които изискват високи температури. Топлият въздух изсушава косата и допринася за загубата на вода и кератин. Полезни биха били продукти, които да се използват преди или след стилизиране с топъл въздух. Използването на устройства, генериращи висока температура трябва да се ограничи.

Хранителните добавки могат да се окажат полезни. Конкретно, биотинът и фолиевата киселина. Биотинът осигурява на кичурите блясък и предпазва скалпа от омазняване и загуба на коса, също така помага за предпазване от пърхот. Фолиевата киселина подсилва косата и я прави по-издръжлива и здрава. Можете, разбира се, да приемате хранителни добавки, които ще подобрят състоянието на косата. Особено полезни ще бъдат тези с хвощ, витамин А, Е, В и С. Споменатите субстанции могат да се намерят в: кафяв ориз, жълтък на яйца, морски дарове, орехи и слънчогледови семки.

Нанасянето на балсам за коса помага при цъфтящи краища. Важно е да бъде балсам без измиване, защото само такива продукти предпазват косата по подходящ начин. Те създават защитен слой на краищата срещу слънчева радиация, студен въздух, вредни субстанции в козметиката и други дразнещи фактори, които могат да отслабят състоянието на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *