Новите лица на Омбре: Срещнете се с Фламбояж, Сомбре и Обратно омбре

Преди не много време сред звездите на подиумите и при фризьорите се възцари омбрето – цветове или тонове, които преливат един в друг. Омбре създава ефект на градиент върху косата, който е изсветляване от по-тъмна към по-светла. Заради силните позиции на тази тенденция в модния свят, тя еволюира в няколко версии – фламбояж, сомбре и обратно омбре.

Фламбояж – комбинация от омбре и балаяж

Тази техника е създадена от световноизвестния фризьор Angelo Seminara HJ. Това определено е по-лека и естествена версия на тонизиране на цвета на косата. Комбинира красотата на балаяж с красотата на омбре. Не е проста техника за боядисване, защото освен точната боя, имате нужда от адхезивно фолио, към което се прикачва косата по много специфичен начин, за да се постигне ефектът фламбояж. Фламбояж подобрява естествения вид на косата чрез своята многомерна функция, без излишни притеснения за неестетични корени.

Сомбре – по-леката версия на омбре

Най-голямата тайна на сомбре е неговата простота, която е неподходяща, когато става дума за омбре. Техниката за боядисване при сомбре се базира на изсветляване на косата само с един или два тона. Не може да има ясен контраст в косата. Името на сомбре идва от “soft ombre” (леко омбре). Класическото омбре е двуизмерно, докато неговата по-млада сестра (сомбре) спечелва триизмерен вид чрез много по-фино засенчване на косата. Омбрето е по-скоро боядисване за брюнетки, а сомбрето изглежда красиво и на светъл рус тон.

Обратно омбре – омбре за блондинки

Блондинките не трябва да се бъркат, че тонизирането с наситен цвят не е за тях. Обратното омбре е техника, особено за тях, при която светлата коса се засенчва чрез нанасяне на тъмна боя в краищата на косата. Най-интересното е, че този метод е много по-безопасен от класическото омбре, защото не обезцветяваме краищата, а ги боядисваме. Тази техника не нанася толкова вреда на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *