Ползи от кокосовото масло за веждите и миглите

Всички знаем и харесваме да използваме кокосово масло като натурално средство за подсилване на косата. Някои от нас посягат към това растително масло, за да почистят грима си. Малко обаче знаят, че кокосовото масло също прави чудеса, когато се нанесе по-миглите и веждите! Ако си мечтаете за дълги мигли и тъмни вежди, пробвайте кокосовото масло!

Кое кокосово масло да изберете?

Ако искате да имате по-дълги мигли и по-гъсти вежди, предлагаме ви да изберете нерафинирано кокосово масло. Този тип – без значение дали е кокосово, арагново или друго – е най-безопасно и съхранява най-много хранителни вещества, защото почти не е обработвано. Така че, ако успеете да намерите такова, ще снабдите миглите и веждите си с мастни киселини, минерали и витамини, подпомагащи растежа. В допълнение подобно растително масло има хидратиращ ефект и стимулира възстановяването на косъма и кожата. Накрая, кокосовото масло убива бактериите и гъбичките.

Ползи от кокосовото масло за веждите

  • подсилен цвят на веждите
  • по-гъсти вежди
  • устойчиви на увреждане вежди
  • попълнени празнини във веждите

Ползи от кокосовото масло за миглите

  • по-дълги мигли
  • по-тъмни мигли
  • по-извити мигли
  • устойчиви на увреждане мигли

Как да нанасяте кокосовото масло върху веждите

Има много начини как да нанасяте кокосовото масло върху веждите. За да го направите, можете да използвате памуче, клечка за уши, четка за вежди или дори пръст. Предлагаме ви да нанасяте маслото преди лягане, за да премахнете остатъците на сутринта преди да се гримирате.

Как да нанасяте кокосовото масло върху миглите

В този случай трябва да използвате или клечка за уши, или четка за вежди. Ако нямате такава, вземете стара и чиста четка от спирала. Убедете се, че нанасяте малко количество от кокосовото масло, за да предотвратите дразненето на очите. Все пак, ако маслото влезе в тях, просто измийте с вода. Очевидно, ако забележите дразнене, най-добре е да спрете да нанасяте маслото близо до очите.

Кога можете да очаквате да забележите резултати?

Когато нанасяте редовно кокосово масло по веждите и миглите, можете да очаквате да забележите подобрение след около 3 седмици. След 2 месеца трябва да можете да видите финалните ефекти, които ще са прекрасни!