Пролетно регенериране на кожата – от къде да започнем?

Пролетта е почти при нас. Скоро ще сложим якетата, шапките и шаловете в гардеробите и ще извадим роклите, блузите и късите поли. Но преди това, трябва да се подготвим за идващите топли дни и за промяна в гардероба. Ще се нуждаем от познания за грижата за тялото.

Кожата с разширени кръвоносни съдове се нуждае от специална подготовка преди пролетта. Защо? Защото слънчевата радиация кара кръвоносните съдове да се разширяват и това води до зачервяване на кожата. Ще се нуждаете от специален крем за стесняване на стените на кръвоносните съдове или слънцезащитен крем. Продуктът, който ще изберете трябва да съдържа рутин, витамин С и PP. Липсата на необходима козметика може да доведе до влошаване на състоянието на кожата и да това да доведе до появата на розацея. Може да попитате за процедура с лазер в салоните за красота. Светлинните импулси ще премахнат “паякообразните вени” и ще подобрят общия изглед на лицето.

Преди слънцето да започне да свети по-силно, трябва да се грижите за кожата на лицето си. Полезно може да се окаже микродермабразиото, ексфолиацията или химичният пилинг. Ексфолиантите и микродермабразиото ще премахнат мъртвите клетки, ще изгладят бръчките и ще изсветлят обезцветяванията, а химичният пилинг ще регенерира епидермиса. Този тип процедура помага на хора с мазна, смесена и склонна към образуване на несъвършенства кожа. Ако се борите с дълбоки и тъмни белези или упорито акне, тогава може да опитате лазерна процедура. Въпреки това, помнете, че такава процедура може да се прави само от опитен козметик с използване на специални козметични продукти.

Не забравяйте за областта под брадичката и около гърдите. Кожата се нуждае от тонизиране и епидермисът има нужда от пилинг. Страхотно решение ще бъде интензивното овлажняване с масла. Много важна част от грижата за тялото е масажът с ледени кубчета за ускоряване на кръвообращението. Масажирайте с ледените кубчета с кръгови движения; завършете процедурата с областта на шията. Не забравяйте за гърдите; приложете тонизираща или овлажняваща маска. Може да опитате и с упражнения за горната част на гърдите.

Процедурите за бедра не само тонизират, но и спомагат за редуциране на целулита и стриите. Само няколко минути масаж със специален продукт са достатъчни за придаване на красива, гъвката и по-младежка кожа. Може да използвате ръкавица или гъба с група повърхност. Освен това, химичният пилинг също е много ефективен за отслабването на бедрата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *