Шапки долу! Грижа за косата в 7 стъпки

Пролетта наближава. Сваляме всички вълнени шалове, мъхести якета и шапки. За да не се притеснявате от това, което може да се намира под шапката, трябва да помислите за подходяща грижа за косата. Имаме седем съвета за пролетно почистване (също и на ръцете).

Състоянието на косата, както и на скалпа, може да бъде сериозно променено след зимата. Затова трябва да направим малка почивка от прилагането на измиващи и подхранващи продукти. Не е нужно почивката да бъде твърде дълга, защото всеки от нас трябва да се справя с мазна коса и пърхот, падащ с всяко движение на главата. Ако имате мазна коса, тогава се нуждаете от протеини. В същото време трябва да слагате овлажняващи продукти. Може да се окаже много полезно да използвате захар за скраб върху скалпа. Въпреки това, ако имате суха и матирана коса, трябва да правите обратното. Какви други техники за грижа за косата трябва да прилагате?

Първо, веднага след измиване. През пролетното време косата има склонност да става по-малко омазнена. Не изисква често миене и почистване. Ограничението на процедурите за грижа за косата ще бъде полезно за косата и скалпа. При измиване използвайте леки шампоани, правете масаж и отмивайте със студена вода. Веднага след тази стъпка, нанасяйте балсам на 2/3 от дължината на косата. Попивайте водата с хартиена кърпа и след това с обикновена кърпа. Второ, сресването също е важно. Правилното сресване на косата стимулира фоликулите, подобрява кръвообращението и дори разнася себума по косата. Най-добре ще бъде ако косата се реши с естествена четка, която да предпазва от наелектризиране и увреждане на косата. Избирайте правилна техника за сресване. Трето, сушенето не е толкова лошо. Разбира се, ако се изпълнява правилно. Не трябва да сушите мокра коса, а сешоарът трябва да е на около 10 см от главата. Ако се наклоните напред и сушите косата в тази позиция, ще спечелите допълнителен обем. Преди края на сушенето изключете топлия въздух и пуснете студен, за да затворите фоликулите на косата.

Четвърто, косата се нуждае от подхранване. Не само отвън (но ще се върнем съм това по-късно). Ще имате нужда от маски за коса и балсами. Важно е да ги съчетавате спрямо състоянието и типа на косата. Понякога е ценно да даваме комплексна грижа на кичурите си с масла, билки или специални козметични продукти от фризьора.
Пето, косата се подхранва отвътре. Това означава здравословно хранене, богато на витамини и минерали. Продуктите, които подхранват косата, трябва да съдържат витамин А, B1, B2, E, PP. Може да опитате и някои хранителни добавки и билкови чайове.

Шесто, предпазване на косата. Слънчевата радиация, хлорираната вода, студеният вятър и ниските температури нямат положително въздействие върху косата. Затова преди излагане на плажа, плуване в басейна или ски пътуване, използвайте балсам или спрей с коприна. И седмо, изрязвайте краищата. Това може да не ускори растежа на косата, но със сигурност ще се отървете от сухите кичури и цъфтящите краища. Освен това, докато сте при фризьора е възможно да придобиете изцяло нова визия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *