Може ли всяка жена да има прекрасни устни?

Съжаляваме да го кажем. Не всяка жена може да се похвали със сексапилни, плътни устни. В допълнение тънките устни карат много момичета да се чувстват зле. Те мислят, че могат да слагат само деликатни леки цветове по устните си. Ако сте една от тези жени, грешите! Можете да нанасяте и ярки нюанси. Можете да използвате всичко без значение от формата или размера на устните!

Без правилна грижа устните ви никога няма да изглеждат добре. Трябва да ги поддържате здрави, за да може гримът да достави желаните резултати. Опитайте се да предотвратите екстремната сухота, никога не ги хапете или чоплете. Вместо това си създайте добри навици! Грижата за устните е много проста – скрабовете и хидратиращите продукти са повече от достатъчни.

Домашни лекове за сдобиване с възможно най-красивите устни

Можете да си вземете готови скрабове, но защо да го правите, когато има толкова много лесни рецепти? Най-бързата: смесете бяла или кафява захар с малко арганово масло (или друго чисто масло) в съотношение 2:1, за да се сдобиете с консистенция, подобна на мокър пясък. Масажирайте устните за момент, премахнете излишъка и нанесете защитен балсам. Слагайте обилно количество върху чисто новите си устни!

Витамините А и Е помагат за възстановяване и защита срещу бъдещи увреждания.

Кремът умекотява устните и идеално хидратира без да е пълен с мазнини. Натуралните продукти работят най-добре.

Алое верата също има полезен ефект. Тя спира загубата на вода от кожата. Използвайте я колкото често е нужно.

Медът прави чудеса, защото е богат на аминокиселини, ензими и мощни витамини, които хидратират кожата, както и има антибактериален ефект. Той спомага за плътни и хидратирани устни.

Как да се сдобиете с идеалната форма и цвят на устните?

Червила

Има безброй много червила. Матовите придават най-добро покритие и са идеални за смяна на формата на устните. Можете да ги използвате дори за очертаване на устните извън естествената линия за допълнителна плътност. Хубавото нещо е, че матовите червила не залепват по косата и издържат по-дълго. Те леко изсушават кожата, така че не ги избирайте, ако устните ви са по-сухи.

Сатенените червила придават натурален мокър ефект. Те са едни от най-популярните. Сатенените червила не издържат колкото матовите, но със сигурност са по-лесни за използване.

Перлените червила съдържат блестящи частички, така че са по-лъскави. Бележка: можете лесно да нанесете допълнително за по-подчертана визия.

Гланц за устни

Този продукт обикновено е по-течен. Може да е безцветен или с цвят. Добра идея е да комбинирате с други продукти, например с матово червило за красив блясък.

Молив за устни

Изберете мек и дълготраен. Най-добре е да го тествате върху ръката си преди да го купите. Не е нужно да е същият цвят като червилото. Опитайте този трик: използвайте само молив, попълвайки целите устни за по-дълготраен матов ефект.

Кажете да на цвета!

Много често се страхуваме от носенето на ярки цветове. Ако сте уморени от прозрачния гланц, просто се откажете от него. Натуралното бежово червило е добър заместител. Не избирайте прекалено студени или светли цветове. Никога не използвайте по-светли цветове от нюанса на естествените ви устни, за да избегнете неествествен ефект. Ако искате, използвайте леко по-тъмен молив за устни, за да ги подчертаете.

Най-добре е, ако изберете топло, неутрално червило. Никога не забравяйте за устните, дори и да носите силен очен грим. Нанасяйте поне защитен балсам.

Силни цветове

Без значение от стила ви, можете да намерите най-добрия нюанс червило. Със сигурност ще успеете, тъй като има милиони продукти, измежду които да изберете.

Как да изберете най-подходящия цвят?

Наръчниците са безполезни, защото ние всички се различаваме и харесваме промените. Избирането на цвета, който ви кара да се чувствате чудесно, е тайната. Само тонът на кожата може да ви ограничава, но не трябва да се притеснявате за това – помислете за някоя чудесна козметика! Следвайте интуицията си. Гримът не трябва да се харесва на никой друг, освен на вас!