Руж: как да го изберете правилно?

Според експертите, трябва да считаме ружа за цветна козметика, която е достатъчно мощна, че да отнеме няколко години от лицето ни. След като се замислим става ясно, че така работи ружът – той ни кара да изглеждаме по-млади и здрави.

Напълно сме съгласни с това твърдение! Веднъж, когато бузите са розови, лицето някак става по-остро, изглежда по-момичешко. Очевидно, няма как да постигнете този ефект, ако не нанасяте ружа по правилния начин. Ясно е, че подобна козметика, която пасва идеално на тона на кожата ви, е задължителна. Но как да я откриете?

Ружът и кожата

Цветът на кожата е ключов фактор, който трябва да се анализира преди купуването на руж. Ако успеете да напаснете цвета на ружа с този на кожата, който е студен или топъл, тогава сте почти готови. Само тогава можете да очаквате, че гримът ви ще изглежда безупречно и лицето ви ще стане с няколко години по-младо. Светлата кожа трябва да се оцветява с леки пастелени цветове. Помнете: колкото по-тъмна е кожата, толкова по-наситен трябва да е нюанса на ружа. Последен съвет: козметиките със топъл нюанс изглеждат зле при студен тон на кожата, а продуктите със студени нюанси не изглеждат добре при топъл тон на лицето.

Кой е правилният начин за нанасяне на руж?

За да нанесете по правилния начин ружа, вземете пухкава четка, прокарайте я през козметиката, която сте избрали и я потупайте в ръката си или на ръба на огледалото, за да премахнете излишния продукт. В противен случай може да нарисувате грозна и ярка розова линия на лицето. Опитайте да нанесете цвета нежно, започвайки от горната част до окото, прокарвайки четката по бузата, стигайки до страните на носа. Повторете тези стъпки няколко пъти, нанасяйки ружа на степени. Така е много по-лесно да подсилите ефекта постепенно, отколкото да се налага да премахвате козметиката, ако сте нанесли прекалено много от нея.

3 от най-добрите съвета за нанасяне на руж от експертите

  1. Ако искате ружът да придаде лек блясък, комбинирайте го с хайлайтър. Този трик ще направи лицето ви по-стеснено и ще подчертае бузите. Помнете, че трябва да използвате матов фон дьо тен и пудра.
  2. Комбинирайте червилото с ружа, за да създадете натурален ефект. За щастие съветът, който да следвате е лесен. Ако ружът е светлорозов, изберете червило, което също е светлорозово. Когато ружът е с оранжев оттенък, изберете коралово червило.
  3. Ако ви е трудно да напаснете ружа с червилото, откажете се от нанасяне на първия – използвайте само червило като алтернатива на ружа. Само тогава можете да сте на 100% сигурни, че няма да сбъркате цветовете и нюансите. Просто вземете малко червило и го сложете по скулите. По този лесен начин ще създадете натурален ефект. Подобна техника на гримиране ще ви помогне да се отървете от уморения външен вид.

Търсите си добър руж? Имате избор!

  • Пресован – това е класиката. Знаехте ли, че пресованият руж се нанася по скулите и горните клепачи, за да се сдобиете с блестяща кожа? Използвайте специална четка за грим, за да нанесете ружа, който сте избрали, по правилния начин.
  • Кремообразен – този тип руж трябва да се нанася с пръст или малка гъбичка за грим. Той е не само супер ефективен, но и поради леката текстура, се слива идеално и придава натурален ефект. Идеален е за начинаещи.
  • Течен – този руж създава прекрасен полупрозрачен ефект и оставя приятен блясък по лицето. Можете да го използвате вместо гланц за устни. С други думи, течният руж може да ви спаси, ако забележите, че любимият ви гланц за устни е свършил или сте го загубили.
  • Стик – най-добрата форма според професионалистите. С негова помощ можете да оформите лицето. Стикът е ,,прецизен инструмент“ и стига за дълго, обаче изисква малко повече търпение по време на нанасяне.