Съвети за грижа за кожата около очите

Тъжната истина е, че кожата около очите старее най-бързо. По-притеснителното е, че тя е деликатна и тънка, така че всеки път, когато имате безсънна нощ, кожата ви ще го покаже. За щастие, има няколко доказани трика, които да ви помогнат да се грижите добре за проблематичната кожа. Накрая, можете да забравите за подпухналостта и тъмните кръгове! В този пост ще споделим с вас идеи за справяне с бръчките около очите и за по-сияйна кожа.

Чести причини за подпухналост, тъмни кръгове и бръчици

  • Липса на сън или спане на неподходящ матрак
  • Заспиване късно вечер и събуждане рано
  • Гледане на телевизия до късно вечер
  • UV лъчи
  • Градско замърсяване
  • Използване на грешните техники за премахване на грима
  • Използване на грешни продукти за грижа за кожата
  • Пушене на цигари или използване на други наркотици
  • Стрес

Тъмни кръгове

Не винаги липсата на сън води до тъмни кръгове. Понякога капилярите не са разположени достатъчно дълбоко, така че се виждат през кожата. Без значение от причината, има няколко начина да намалите тъмните кръгове. Потърсете продукти, които са отговорни за изсветляване на кожата. В повечето случаи подобни продукти за грижа са направени от витамин С, който трябва да се доставя на кожата около очите ежедневно (например чрез кремове), както и със седмични процедури (например чрез серуми).

Бръчици около очите

Ако сте забелязали фини линии около очите, трябва да се доверите на силата на пептидите, стволовите клетки и растителните масла, комбинирани с кофеин. Когато се използват редовно, тези съставки успяват да намалят бръчките и да изгладят кожата, правейки я по-устойчива. Добра идея е и да тествате ретинол и коензим Q10.

Подпухналост на очите

Този проблем е доста общ, но най-често лекото подуване е в следствие или на умора, или на лоши хранителни навици (най-вече с храни, богати на сол). Подпухналите очи могат да са резултат и от прекалено много вода в тялото. Без значение от причината, можете да намалите подпухналостта с продукти, направени от кофеин, подсилващ кръвообращението. Друга чудесна идея е да сложите 2 резенчета краставица. Оставете ги да постоят върху затворените ви очи за около 5 минути. Това трябва да е достатъчно, за да се сдобиете с по-гладка и озарена кожа около очите.

Торбички под очите

Отпуснатата кожа под очите, позната като торбички, е причинена от лимфата, която е разположена под кожата. Въпреки че звучи проблематично, премахването й не е трудно. Опитайте с малко масаж на кожата под очите, за да помогнете на лимфата да се разнесе. Така можете да се справите с този проблем. Ако не искате да използвате пръстите си, можете да пробвате с ролка. Сложете я с хладилника, за да се охлади и след това започнете да я плъзгате по кожата, от вътрешния към външния ъгъл на очите.

Допълнителна информация

Търсите съставки, които да подсилят кръвообращението на кожата около очите? Опитайте с кофеин, гинко билоба, екстракт от джинджифил. Препоръчително е и да проверите нивата на витамините K, A и Е в кръвта си. Торбичките, подпухналостта и тъмните кръгове са знак на хронична умора, което означава, че се нуждаете от почивка, за да намалите кожните проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *