Грижа за устните в 3 прости стъпки

Красивите устни определено добавят към привлекателността. Ако вашите са сухи, покриването им с интензивен цвят не е добра идея. Устните се нуждаят от специална грижа и трябва да ги поддържаме подхранени и хидратирани без значение от сезона. В днешния пост ще ви представим грижа за устните в 3 прости стъпки.

Устните ни са изложени на външни фактори. Ниските температури, вятъра и слънчевата светлина им повлияват. Устните са много деликатни, защото кожата по тях е по-тънка от останалата по тялото. В допълнение на тях им липсва меланин, който защитава срещу UV лъчи и там няма мастни жлези, поддържащи оптималните нива на хидратация. Това означава, че не трябва да забравяме за устните по време на ежедневната рутина.

Грижа за устните в 3 прости стъпки

1. Ежедневен защитен слой

Добре е, ако носите със себе си балсам за устни. Изберете продукт, който интензивно да хидратира и защитава от външни агресори. Трябва да си взимаме козметики, които са богати на витамини и пчелен восък.

Примерите включват:

  • La Mer The Lip Balm съдържа чудесни съставки. Чудотворният бульон е една от тях – той се състои от водорасли, калций, магнезий и много растителни масла. Устните стават по-здрави само след едно използване на този балсам.
  • EOS Lip Balms има красива яйцевидна форма и е пълен с натурални съставки. Има много цветове и аромати, така че всяко момиче да открие подходящия. Някои от тях защитават и от UV лъчи.
  • Clarins Lip Balm хидратита и защитава устните, но не оставя мазен слой. Формулата е на основата на восък от син лотос.

Ако устните ви са напукани и се нуждаете от максимално хидратиращ продукт, тогава витамин А е най-подходящ за вас. Можете да го намерите във всяка дрогерия, евтин е и е по-добър от много популярни балсами за устни.

2. Ексфолиране веднъж на седмица

Може би сте запознати със скрабовете за тяло. А скрабовете за устни? Можете да си купите или направите такъв! За да го приготвите ви е нужен мед или зехтин и захар или овесени ядки. Сигурни сме, че ги имате у дома. Използването на скраба веднъж седмично ще премахне мъртвите клетки от устните, за да могат да са гладки и меки. Освен това, масажирането им стимулира кръвообращението, за да можете да имате по-красив цвят. Допълнителен съвет: можете да оставите скраба по устните за няколко минути, за да може да действа като хидратираща маска.

3. Преди гримиране

Добре е да правите едно нещо преди да нанесете грим на устните. Използвайте балсам за подсилване на хидратацията или гел праймер за устни. В двата случая можете да помогнете на червилото да издържи по-дълго, както и да предотвратите сухотата. За съжаление дълготрайните червила обикновено изсушават устните, така че се нуждаете от ефективна защита. Разбира се, можете да използвате някой от продуктите, споменати по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *