Ламинирането на вежди обяснено: всичко, което трябва да знаете!

Ламинирането на веждите е една от последните козметични тенденции! Процедурата кара веждите да изглеждат безупречно за няколко седмици. Би било чудесно да поспите повече или да пиете спокойно кафето си сутрин вместо да попълвате веждите си, нали?

Какво представлява ламинирането на веждите?

Ламинирането е модерна стилизираща процедура, извършвана от професионалисти: козметици или естетици в салона. Тя не е толкова инванзивна като микроблейдинга. Ефектът е също по-лек. Благодарение на ламинирането веждите изглеждат безупречно и натурално.

Какво прави ламинирането на веждите?

Процедурата укротява веждите и ги изглажда. Тя ги възстановява и подсилва. Ламинирането е напълно неинванзивно и безопасно.

Процедурата се състои от 4 лесни стъпки. Почистване и нанасяне на 3 продукта:

  1. Първо, в зоната на веждите се премахва мазнината и тя се почиства за създаване на идеалните условия за абсорбиране.
  2. След това се нанася първият продукт. Тиогликолова киселина прави веждите по-гъвкави и лесни за стилизиране. Киселината разрушава дисулфидните връзки в косъма, отваряйки кутикулите (същото се случва при процедура за изглаждане с кератин например). Веждите се покриват със стреч фолио.
  3. Следващата стъпка включва нанасянето на кератинов продукт, за поддържане на веждите здрави и силни, помагайки на ефекта да се задържи по-дълго. След това веждите се покриват отново със стреч фолио.
  4. Накрая се използват растителни масла, правещи веждите по-бляскави и подсилвайки финалния резултат.

Естествено можете също да оформите или боядисате веждите си в салона, за да допълните ламинирането, но това е ваш избор и зависи от ефекта, който искате да постигнете.