Гримови продукти за начинаещи

Началото на макияжежанию може да бъде приплашващо. Има толкова много продукти, четки и текники. Затова, ако тепърва начинаете, това е вашият оцеляващ справочник за грим за начинаещи. Тук ще представим някои основни продукти за грим, които ще направят процеса по-лесен и забавен.

Подложка за лице

Подложката за лице е важна стъпка във вашия ритуал за грим. Тя подготвя кожата ви за фон дьо тен, като намалява видимите несъвършенства и предотвратява преждевременната му обезцветяване.

Фон дьо Тен

Това е необятна гора, с всевъзможни нюанси, текстури и покрития. Ако само начинаете, по-добре е да започнете с лека до средна покривност.

Коректор

Коректорът е идеален за прикриване на тъмни кръгове под очите или всякакви други несъвършенства. Изберете коректор, който е с един или два нюанса по-светъл от вашия фон дьо тен.

Пудра

Пудрата помага да се задържи фон дьо тена и да се контролира омазняването. Можете да изберете измежду прозрачна, цветна или компактна пудра.

Бронзант, руж и хайлайтър

Тези три продукта са основата на всяка „печена“ кожа. Бронзантът помага да постигнете здрав и слънчев вид. Ружът придава свеж и здрав цвят на лицето ви. Хайлайтърът помага да изпъкнат определени части от лицето ви – лакти, върхове на бузите, над горната устна и други.

Очна линия и спирала

Очната линия и спиралата са ключови елементи за завършек на всеки грим. Има различни видове очни линии – течни, гел и моливи. Спиралата е отличен инструмент за удължаване и даване на обем на миглите ви.

Червило

Червилото е финалният допир при всяко нанасяне на грим. Има богат избор от нюанси и текстури, така че винаги ще има нещо, което да отговаря на вашия стил и настроение.

Заключение

Основните продукти, които всеки начинаещ трябва да има, включват: Подложка за лице, фон дьо тен, коректор, пудра, бронзант, руж, хайлайтър, очна линия, спирала и червило. Разбира се, винаги има място за разнообразие и експериментиране с нови продукти и техники. Откриването на грима като форма на изразяване може да бъде много забавно и емоционално удовлетворяващо.