Регулярна процедура уход за лицето – да ли ми е възможно само с серум?

Простотията е възхитителна. И когато се сначала решите да започнете разбиране на своята редовна процедура по уход за лицето, често се изнася предмета на основното. Дори да знаете какво ще ви помогне за лицето, може да се изплъхнете да го свалите в двустранно производство, преди да завършите с точната серия продукти. Ако нека поговорим точно – ако ползването на серум ми направи необходимо да прекратя употребата на крем за лице?

Уходът за лицето е важна и необходима част от грижата за себе си. Но да го и упражнявате дневно може да бъде странно до доста. И тук е добре да знаете за кои продукти да се ползва и за кой вид на кожа, която имате. Като общо правило, трябва да започнете с очищащо мощно средство, после крем за лице или след това антивъзрастен серум. Обикновено последният ще бъде подходящ за по-мъртви области на лицето и за по-сензитивни типове кожа. В същото време, когато правите своята редовна рутина по уход за лицето, някои ползват комбинация от кремуси и серум. Така че да – по някаква форма може да замени крема за лице, но в зависимост от вида и типа ваша кожа, това може да не бъде рецепта за перфектна поддръжка.

Ключови предимства за ползване на серуми и кремуси за лице

Серумите се изпращат на първо място заради някои ефекти. Така сами по себе си те са створени да се използват до около очите, за да предотвратите гъбици и пигментация, което може да стане твърде прояви на стареене. Те също могат да се ползват в ухапване на сухата кожа. Те носят увлажнявани носители, като олигозахариди и гиалуронова киселина, които могат да доставят нужните компоненти за редовно увлажняване и питане на кожата. Това подхожда най-много за млади кожи и меки тънъци. Някои видове серуми дори могат да предпазят кожата от намаление на защитните протеини и да запазят еластичността и лъскав