Рецепти за натурална маса от маслини за коса

Натуралната маса от маслини е от дълга дата използвана в оригиналния си форма или дори като база за произвеждане на различни цветящи масла и мазнини. Оливата маса за коса подобрява линарността и абсорбира влагата в косата. Това е благородно масло, с което можете безпроблемно да разпълните вашата коса през цялата ден, съхранявайки здравина и сатиниран блясък.

Основният предимство е, че масата от маслини може да се използва както на сухи и чисти влакна, така и на мокри, това дава възможност да се използва и преди и след миене.

Защо да използвам оливова маса за коса?

Олива маса за коса осигурява свойствата на маслото да вдъхне влага в косата, докато дава подхраненост и защита от вредите на външните фактори. Маслото възстановява гладкостта на наситените влакна, прикрива защитни слоеве върху вредно вълните и ефективно предотвратява изпаряването. Маслото също може да се използва за да се оправи проблеми на жиравата коса, за да създаде равномерно покритие, за да бъде задържана влага и за да подобрят блясъка и здравината на вашата коса.

Колко често да се използва оливова маса за коса?

Точното количество зависи от типът ваша коса и колко често трябва да я пранете. Най-после трябва да се използват малко масло и да се масажира в цялата коса. Но бързото нанасяне на много масло може да доведе до преизциране и напълно да замазва влакната, затова преди нанасяне на по-голямо количество много малки количества.

За да се получи най-добри резултати, най-важното е да се дистрибутира маслото едномерно и да се избяга от завършването върху корените. Финалното може да се използва по време продължителното пресушаване на косата за завършване и гладко изглаждане. Оливовата маса също може да се използва и за профилактична защита през деня преди да излезете на вятъра или да избегнете дад