Топ 4 тенденции за красота – кои тенденции превзеха грижата за кожата и гримирането?

Година след година тенденциите относно грима и грижата за красотата се променят. Има обаче няколко, които се запазват за дълго. Знаете ли кои са най-популярните? Ето 4 тенденции за красота, които си струва да имате предвид!

1. Кожа, пълна с блясък

Здравословният блясък е една от тези тенденции, които превзеха социалните мрежи и сърцата на хиляди жени. И с право! Все пак няма нущо по-красиво от бляскавата кожа. Тайната на по-младоликото и здраво лице е сияйната кожа, пълна с живот.

Очевидно, бляскавият ефект може да се постигне по много различни начини. При гримирането често се използват хайлайтъри – най-добре сатенено-перлени, за да се избегне изкуствения ефект. Все пак си струва да помислим как да започнем да правим кожата сияйна отвътре, като се убедим, че сме достатъчно хидратирани и че използваме козметики с витамин С като серум например.

2. Суперхрана

Много важно е да използваме висококачествени козметики и поради тази причина, тенденцията, която е популярна от вече няколко години, се фокусира върху използването на така наречените суперхрани. Това са съставки, които познавате добре от кухнята. Те повлияват позитивно и на кожата, например кейл, ленено семе, морски зърнастец, алое, семена от чиа, водорасли или дива роза. Подобни компоненти могат да са под формата на екстракт или масло – най-важното е да са в началото на списъка със съставки, защото това гарантира, че всяка капка от серума или крема ще съдържа голямо количество от тях.

3. Киселина

Все по-популярни в грижата за кожата стават киселините. Доскоро внимавахме повече при използването им и изглежда се страхувахме от тях, но в днешно време те са станали перманентна част от рутината ни. Това е хубаво, защото добре подбраната киселина гарантира красива, гладка и сияйна кожа без несъвършенства – тя елиминира акнето, изсветлява петната и изглажда бръчките.

Киселините се използват най-вече при професионалните процедури в салоните за красота. Те се използват в по-висока концентрация и имат по-интензивно действие. Все пак можете лесно да използвате киселини у дома, избирайки кремове, гелове или маски за лице с нежна киселина.

Само избягвайте използването на киселини през лятото. Защо? Киселините са познати със своето силно ексфолиращо действие, чрез което се отърват от мъртвите кожни клетки и всичко, което се е натрупало по кожата – също и защитната бариера. Следователно, киселините могат да направят кожата по-податлива към слънчевите лъчи например, докато хидролипидният слой не се възстанови.

4. Озаряване

За щастие времената, когато искахме да показваме тена си и когато мечтаехме за по-тъмна и контурирана кожа, са в миналото. Днес тенденцията включва сияйна кожа и едно от най-важните неща е да помним относно озаряването по време на рутината за грижа. Вече избираме натурални фон дьо тени, понякога с един тон по-светли, за да може кожата да изглежда по-млада. Все повече се фокусираме върху защитата на кожата от слънцето и избягваме тена на всяка цена – така е по-полезно.