Тенденции на 2016 – Светеща в тъмното коса

Всяка година сме изненадани от някоя нова тенденция при косите. Миналата година бяхме изумени от косата като галактика, идеална прическа за лятото, но тази година стилистите отидоха една стъпка напред. Светещите в тъмното коси са тенденция при боядисването, в която косата е не само в цветовете на дъгата, но и… свети в тъмнината на клуба!

Ако искате да погледнете как изглежда това, напишете в Instagram #glowinthedarkhair. През миналите няколко седмици този портал се напълни със снимки на коси, които светят от ултравиолетова светлина. Ще намерите не само аматьорски снимки на светеща коса, но и такива правени от професионалисти. Някои са боядисани с индивидуални ивици в косата за разнообразие на прическата, но някои са боядисали почти цялата коса; има и смели хора, които решават да боядисат и миглите си, така че да светят в клубовете.

Как действа Светеща в тъмното коса?

Флуоресцентният ефект, който е забележим на УВ светлина, в случая представлява боядисана коса със специални бои. От няколко седмици в магазините можем да открием боята Manic Panic’s High Voltage Classic Cream, където ще намерим и цветове като: Hot Hot Pink или Electric Lizard. В предложенията за бои има не само неонови цветове, но и по-леки нюанси; ако изобщо това може да се каже за светеща в тъмното коса. Трябва да имате предвид, че оцветяването с бои, които светят на ултравиолетова светлина, е особено увреждащо за косата, така че не трябва да прекалявате с такива промени на косата.

За хора, които не искат да увреждат косата си, еквивалент на флуоресцентните бои са светещите в тъмнината спрейове за коса. Въпреки това, резултатът не е толкова интензивен и – най-вече – толкова дълготраен, както този от боята. Светещите на УВ светлина коси са работа за хора с кураж. Неоновият флуоресцентен ефект е много ефективен сам по себе си, но най-спиращите дъха снимки са тези на прически тип Светеща в тъмнината коса, като кок, плитки и други. Няма значение какъв стил прическа избирате, дали пускате косата си или не –Светещата в тъмнината коса винаги ще привлича внимание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *