Бамбукова, оризова, бананова пудра – каква е разликата и коя да изберете?

Търсите натурална пудра за кожата си? Със сигурност сте разбрали, че най-популярните сред всички козметични брандове са банановата, оризовата и бамбуковата. Като изключим банановата, която придава лек жълтеникав и топъл оттенък на лицето, бамбуковата и оризовата са идентични: бели и леки. Каква е разликата? Коя пудра да изберете?

Оризова пудра – за кого е?

Оризовата пудра е лека и сатенена, което може да се усети при допир. Идеална е за тези, които имат мазна кожа, защото тя абсорбира себума и матира, поддържайки лицето красиво и свежо часове наред. В допълнение тази пудра предоставя и лек натурален завършек. Почти никой не знае, че оризовата пудра може да нанася както за фиксиране, така и като основа за фон дьо тен. Тя също така не запушва порите.

Бамбукова пудра – за кого е?

Знаехте ли, че бамбуковата пудра е направена от специален тип бамбук? Той расте само в Индия. Тази пудра е 100% натурална и със сигурност е чудесен и евтин заместител на скъпите минерални пудри. Тя има впечатляващо антибактериално действие, дори по-добро от оризовата, така че хората, страдащи от акне ще оценят свойствата й. В допълнение тя регенерира кожата.

Очевидно този продукт не се препоръчва само на хора с мазна кожа, а на всички. Редовната употреба на бамбуковата пудра ще подобри състоянието на кожата. Все пак трябва да помните, че качеството е важно: натуралната бамбукова пудра трябва да е направена от 90% силика. Не трябва да съдържа силикони или изкуствени пигменти.

Бананова пудра – за кого е?

Банановата пудра – както беше споменато в началото – има лек жълтеникав цвят, така че не е напълно безцветна. Поради тази причина се препоръчва за хора с по-тъмна кожа с лек маслинен оттенък. Идеална е за фиксиране на грим и работи чудесно при всички типове кожа. Тя придава чудесен копринен завършек.

Тази пудра е много лека, така че е чудесна опция за лятото, тъй като ще пасне добре с тена ви, без да ви кара да изглеждате бели. Бананаовата пудра е прекрасна и при куперозна кожа.

Как да нанасяте пудрите: оризова, бамбукова, бананова?

Има ли нужда от специален метод за нанасяне на тези пудри? Важното е да ги използвате с мярка и да добавяте постепенно малко количество с четка. В противен случай можете да се сдобиете с грозни бели петна по лицето. Този тип козметика е високо ефективен и няма да нуждаете от много, за да матирате кожата. По-добре е да добавяте пудрата бавно, за да подсилвате матиращия ефект, вместо да прибавите прекалено много при първото нанасяне, защото тогава пудрата ще се натрупа във всички гънки и бръчки, правейки несъвършенствата още по-видими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *