Как да възстановите увредените нокти? Пробвайте тези 4 стъпки!

Мислите, че възстановяването на увредените нокти е трудно и отнема много седмици? Не е нужно да е така! Нуждаете се само от малко време вечер и да следвате 4 прости стъпки. Нека ви преведем през процеса за възстановяване на най-увредените нокти.

1. Втрийте масло в плочката на нокътя

Ползите от натуралните масла са очевидни. Всички знаем за ефекта им върху кожата и косата. Знаехте ли, че много масла биха подобрили и състоянието на ноктите ви? Втрийването на рициново, арганово, бадемово или авокадово масло редовно в плочката на нокътя не само предотвратява сухотата и накъсването, но и кара ноктите отново да изглеждат красиво, възвръщайки еластичността им. Втривайте любимото си масло всяка вечер – ще сте впечатлени от резултатите само след седмица!

2. Увредените нокти обичат тази смес за накисване!

Ноктите ви са сухи и увредени от гел маникюри? Освен да втривате масла в плочката, можете да опитате и с накисване, което действа много бързо. Предлагаме да тествате 2 силно подхранващи и разкрасяващи смеси.

Смес за накисване със зехтин и лимон

Затоплете 1/4 чаша зехтин и я изсипете в малка купа. Добавете сок от половин лимон. Накиснете ноктите за 15 минути. Подсушете ги с хавлиена кърпа. Правете процедурата по 2 пъти на седмица.

Смес за накисване със зехтин и хвощ

Вземете малка стъклена или метална купа и я напълнете до половината със зехтин и 2 лъжици изсушен хвощ (можете дори да го изберете сами). Сварете вода в тенджера и сложете сместа със зехтина и хвоща над парата за около час. Охладете и накиснете ноктите си за 15 минути. Повтаряйте процедурата поне веднъж на седмица.

3. Балсам за нокти за хубав цвят и подхранване

Последно време на пазара не се предлагат безцветни балсами за нокти, които да не успяват да прикрият някои петна. Ако ноктите ви са жълтеникави или можете да видите остатъци от лак за нокти, вземете си балсам, който е с лек цвят. Подобни продукти обикновено са бели, бежови или розови. Когато го нанесете, ноктите ви ще изглеждат много по-добре, както и ще им предоставите витамини, серамиди, калций и други важни хранителни съставки за възстановяване. Най-добрите балсами остават непокътнати и не се обелват около 7 дни!

4. Сухи кутикули? Направете ги по-меки с добър крем!

Сухите кутикули са често срещани. Изрязването им влошава състоянието им и те бързо израстват отново, но вече са по-груби. Вместо да ги изрязвате, вземете си добър крем! Сдобийте се с висококачествен крем за хидратиране на кутикулите и предотвратете повторното им израстване. Редовното нанасяне на добри продукти ще омекоти кутикулите и ще им помогне да не изсъхват. Те също ще подхранят плочката на нокътя, така че е добре да ги включите във вечерната си рутина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *