Ламиниране на веждите: отговаряме на често задавани въпроси!

Ламинирането на веждите е една от най-популярните козметични процедури тези дни, което е хубаво. Защо? Можете да се събудите с безупречни, готови за излизане вежди без нужда от грим. Взимайки под внимание много съмнения и въпроси, ние решихме да ви дадем отговорите. Колко струва процедурата, можете ли да я направите у дома, за колко дълго се задържат резултатите и още много други…

Най-често срещаният въпрос е: може ли да се направи тази процедура у дома?

На теория може, но препоръчваме да не го правите. Причината е проста: нуждаете се от професионални продукти. Тиогликолова киселина е един от тях и неправилното й използване може да причини дразнене на косата и увреждане на косъмчетата по веждите. Това ще ви отдалечи от желания ефект. Експертите знаят за правилата за безопасност и предприемат необходимите стъпки. Така че, ако искате страхотни резултати и безопасна процедура, посетете салон за красота.

Вторият въпрос е: колко дълго издържат резултатите?

Зависи най-вече от индивидуалните предразположения. Жизненият цикъл на косъма е различен, така че ефектите при някои хора се задържат по-дълго, а при други избледняват по-бързо. Все пак, те се задържат средно от 4 до 8 седмици.

Как да се грижите за веждите си след ламимниране?

Трябва да следвате някои правила, за да се насладите на резултати за колкото се може по-дълго време. Козметикът, който извършва процедурата определено ще ги спомене. Първите 24 часа от процедурата са критични: не можете да намокряте или пипате веждите. За щастие можете да миете лицето си, да плувате в басейн или да нанасяте грим след отминаване на 24 часа.

Можете ли да помогнете на ламинираните вежди да се задържат за по-дълго?

Сресването на веждите и хидратирането им с масла няма да им навреди, а по-скоро може да удължи трайността им.

Колко дълго отнема процедурата по ламиниране на вежди?

Процедурата отнема около 45 минути. Естествено може да се наложи и повече време, ако добавите боядисване, оформяне и други процедури. В такъв случай може да се наложи да прекарате около 2 часа в салона.

Колко струва ламинирането на веждите?

Цените зависят от салона, който изберете и варират от 50 до 100 лв. Добре е да разгледате цените в салоните около вас. Добавяне на боядисване или оформяне може да вдигне сумата или пък да ви даде отстъпка.

Работи ли ламинирането при всички вежди?

Да! Очевидно ефектите се различават в зависимост от естествените ви вежди. Брюнетките с по-гъсти вежди ще се сдобият с по-впечатляващи резултати от блондинките със светли тънки вежди. Няма нужда да се притеснявате обаче. Ефектът може да се подобри чрез други процедури като боядисване или оформяне.

Ламинирането на вежди има ли противопоказания?

Ламинирането на вежди е напълно безопасно и неинвазивно. Все пак продуктите се слагат директно на кожата, така че не трябва да се подлагате на процедурата, ако:

  • сте алергични към някоя от съставките в продуктите, които се използват при ламинирането на вежди.
  • очите ви са чувствителни и се раздразват лесно.
  • имали сте операция на очите наскоро (включително пластична операция).
  • преминавате през химиотерапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *