Проверете дали и вие допускате тези 6 популярни грешки при измиването на косата

Мием косата си по няколко пъти на седмица и повечето от нас дори не се замислят. Някога чудели ли сте се дали го правите по правилния начин? Може би сега си мислите, че измиването на косата е лесно. Учудващото нещо е, че има няколко популярни грешки, които повечето от нас правят. Проверете дали и вие ги допускате. Продължавайте да четете, за да научите как да измивате кичурите си като професионалистите.

6 от най-популярните грешки при измиване на косата

Грешка 1
Нанасяте шампоан директно върху скалпа.

И вие ли нанасяте шампоана директно върху скалпа? Това е първата голяма грешка. Това може да доведе до дразнене и пърхот. Правилната процедура е следната: трябва да сложите шампоан в дланта си и да го смесите с вода. След това трянва да разпределите сместа по скалпа. Правейки това, намалявате възможното вредно влияние на шампоана и също подсигурявате, че скалпът ще е равномерно покрит.

Грешка 2
Търкате скалпа.

Измиването на скалпа трябва да е повече като масаж, а не грубо търкане. Добре е нежно да масажирате скалпа, за да сте сигурни, че той е напълно чист, както и че няма да се окажете със заплитане на кичурите или дразнене на деликатната кожа по главата. Изборът на подходящ шампоан също е от значение. Вземете си продукт, който отговаря на истинските нужди на скалпа.

Грешка 3
Нанасяте шампоан и по дължината на косата.

Шампоаните са направени за почистване на скалпа. Ако искаме да подсилим косата по дължината, се нуждаем от балсам или маска. Използването на шампоан по дължината на кичурите ще навреди повече, отколкото ще помогне. Тези продукти имат различни съставки с причина: шампоаните целят да измият скалпа, докато балсамите и маските трябва да хидратират, възстановят и подхранят кичурите.

Грешка 4

Не използвате балсам.

Тази грешка е свързана с предишната. Не можем да очакваме шампоанът да върши чудеса. Ако искаме косата да е мека, бляскава и гладка, тогава се нуждаем от допълнителен продукт като маска или балсам. Трябва да го използвате всеки път, когато измивате кичурите – така те ще останат здрави и красиви. Ако мислите, че нямате време за процедури, изберете продукт, който може да се оставя само около минута. Красивата коса си струва отделянето на малко време, нали?

Грешка 5
Използвате гореща вода при измиване.

Горещата вода е вредна както за косата, така и за тялото. Тя кара кичурите да се омазняват бързо и оставя краищата сухи. Използвайте хладка вода за измиване на продукти, защото тя ще направи косата ви по-гладка и няма да я увреди. Трябва да отделите малко време на измиването, защото остатъците от продукта могат да доведат до пърхот или да натежат на кичурите.

Грешка 6
Увивате кърпа около главата след измиване.

Ако увивате косата и скалпа с кърпа веднага след душ… правите още една грешка. Така създавате топлина, което води до това фоликулите на косата да стават по-мазни по-бързо. Памучната тениска е добра алтернатива, защото е много по-деликатна, така че рискът от механично увреждане намалява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *